ŞANLIURFA (Enerji Porltalı) – Şanlı Urfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik ilçesinde yapımını tamamladığı “Katı Atık Aktarma İstasyonu”na nakledilecek günlük 100 ton katı atıktan enerji üretecek.
Düzenlenen açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye ve UNDP Temsilcisi İrena Vajackova Sollarano, Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima ve GAP Bölge Kalkındırma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz ile Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, proje paydaşlarına teşekkür ederek, belediyenin kentin tüm ilçelerinde yapmayı planladığı katı atık aktarma istasyonlarını tamamladığını kaydetti.
İki ilçede katı atık aktarma istasyonlarının inşaatının sürdüğünü, diğer tüm ilçelerde aynı uygulamanın tamamlanarak hizmete sunulduğunu anlatan Çiftçi, “Tüm bu aktarma istasyonlarımızdan toplanan katı atıklar şehir merkezindeki tesisimize getirilerek burada ayrıştırma işleminin ardından enerjiye dönüştürülecek. Çevreci ve doğayı koruyan bu uygulama sayesinde Şanlıurfa hak ettiği bir hizmeti daha almış oluyor.” diye konuştu.
BM Türkiye ve UNDP Temsilcisi Vajackova da katı atık aktarma istasyonlarının, atıkları enerjiye dönüştürülmesiyle Şanlıurfa’nın daha da çevreci ve insan odaklı hizmetlerle tanıştığını söyledi.
Program, protokolün açılış kurdelesini kesmesinin ardından sona erdi.