30 Bin Üyemize Katılın
E-Bülten yayınlarımız için abone olun.


Rüzgar Türbini Alanında Türkiye’nin İlk Ar-Ge Merkezi Kuruldu!

BALIKESİR (Enerji Portalı) – Rüzgar türbini kule üretimi alanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezi kuruldu.

Rüzgar türbini kule üretimi alanında faaliyet gösteren Gesbey kendi sektöründe Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylı Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçirdi.

“19 Ar-Ge personel ile gerekli tasarım, dizayn ve tüm mühendislik süreçlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yürütüyor olacağız.”

Yeni teknolojilerin araştırılması ve tam otomasyonlu üretim alanlarının tasarlanması amacıyla Ar-Ge faaliyetlerine ihtiyacın arttığını ve bu doğrultuda Ar-Ge Merkezi’ni oluşturduklarını belirten Gesbey Genel Müdürü Hakan Gönenç şu bilgileri verdi:

“Şirket olarak çalışmalarımızı daima yeni teknolojilere yatırım ve inovatif ürünler geliştirmek üzerine kurguladık. Bu kapsamda Ar-Ge Merkezimizi oluşturmuş olmak çalışmalarımıza ivme kazandıracaktır. Merkezimizde 11 araştırmacı, 7 teknisyen, 1 destek personeli olmak üzere toplam 19 Ar-Ge personeli çalışıyor. Ekibimizle birlikte rüzgar türbin kulesi ve ekipmanları için gerekli tasarım, dizayn ve tüm mühendislik süreçlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yürütüyor olacağız.”

“Önümüzdeki dönemde üniversiteler ile ortaklaşa yapabileceğimiz projeler geliştireceğiz.”

Üniversite sanayii işbirliğine verdikleri öneme de değinen Gönenç şunları söyledi:

“Hali hazırda Balıkesir Üniversite ile işbirliğimiz bulunuyor. Önümüzdeki dönemde üniversiteler ile ortaklaşa yapabileceğimiz projeleri geliştirerek işbirliklerimizi artırarak devam edeceğiz.”

Kaynak: Enerji ve Çevre Dergisi

Son Dakika Enerji Haberleri için enerjiportali.com/son-dakika-enerji-haberleri Bağlantısını Ziyaret Edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.