ANKARA (Enerji Portalı) – ETKB Maden İşleri Genel Müdürlüğünce, Türkiye çapındaki 59 maden sahasına bir kısmına para cezası verildi ve bir kısmının ise lisansları da iptal edildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nce, Türkiye çapındaki 59 maden sahasına bir kısmına para cezası verildi ve bir kısmının ise lisansları da iptal edildi.
Genel Müdürlüğün ruhsat iptali ve idari para cezası uygulanmasına ilişkin kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Ruhsat iptalleri ve para cezalarına ilişkin kararlar, beyan edilen adreslerde ruhsat sahiplerine ulaşılamaması nedeniyle ilanen tebliğ edildiği öğrenildi.
Maden İşleri Genel Müdürlüğü, 6 ildeki bazı şirket ve özel kişilere ait 27 maden lisansı çeşitli gerekçelerle iptal etti. Söz konusu 27 lisans sahibinden 21 tanesine ayrıca para cezası da verildi.