30 Bin Üyemize Katılın
E-Bülten yayınlarımız için abone olun.


İstanbul Silivri Seymen Enerji Üretim Merkezi Yarın Açılıyor

İSTANBUL (Enerji Portalı) – İstanbul’a, tüm etapları devreye girdiğinde tek noktada dünyanın en büyük çöp gazından enerji üretecek tesisi kazandıracak “Silivri Seymen Enerji Üretim Merkezi” açılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Kömürcüoda ve Odayeri’ndeki çöp gazından enerji üretim tesislerine bir yenisi daha ekleniyor. Yapımına 8 yıl önce başlanan ve bir türlü tamamlanamayan Silivri Seymen Enerji Üretim Merkezi’nin ilk etabının açılışı:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 20 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek.

26 yıl 10 ay çöp gazından enerji üretilip satılacak…

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ’dan 12 Ocak 2047 tarihine kadar alınan lisansla; 26 yıl 10 ay çöp gazından enerji üretip satacak olan İBB, tesis tam kapasite çalışmaya başlayınca 465 bin hanenin yıllık gereksinimini karşılayan elektrik üretecek.

25 günde 2 milyon gelir!

Silivri Seymen Enerji Üretim Merkezi, yaklaşık 25 günde yaptığı elektrik satışından daha şimdiden 2 milyon lira gelir sağladı. Yılsonuna gelindiğinde bu kazanç 11 milyona ulaşacak. Gelecek yıl tam kapasite çalışacak tesisin elektrik üretiminden yıllık kazancı da 200 milyon lirayı bulacak. İBB, 2047 yılına kadar toplam 1 milyar 137 milyon dolar gelir bekliyor.

“1 milyon ton metan gazı salınımını engelleyecek”

Başkan İmamoğlu, resmi Twitter hesabından tesise dair video ve açıklamalarını içeren şu paylaşımda bulundu:

“Alanında dünyanın en büyük tesisini AÇIYORUZ. Çöp gazından enerji üretimi yapacak Seymen Enerji Üretim Tesisi’nin ilk etabını yarın açıyoruz. Başlangıçta 90 bin hanenin yıllık enerjisini karşılayacak tesis 1 milyon ton metan gazı salınımını da engelleyecek.”

Program Bilgisi:
Tarih: 20 Ekim Salı
Saat: 11:00
Lokaysan: Silivri Seymen Enerji Üretim Merkezi https://goo.gl/maps/Q1WbLY2Bo129gELWA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.