İSTANBUL (Enerji Portalı) – Ticaret Bakanlığı tarafından 31099 sayılı bugün Resmi Gazete’de “İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ” yayımlandı.
Ticaret Bakanlığı tarafından bugün Resmi Gazete’de yayımlanan “İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ” ayrıntıları şu şekilde:
Kapsam
MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ, aşağıda gümrük tarife istatistik pozisyonu (GTİP) ve tanımı belirtilen eşyanın (yalnız karşısında gösterilen gümrük kıymetinin altında birim kıymetleri haiz olanlarının) ithalatında ileriye yönelik olarak yürütülecek olan gözetim uygulamasına ilişkin usul ve esasları içerir.
G.T.İ.P. | Eşya Tanımı | Birim Gümrük Kıymeti (ABD Doları/Kg*) |
8541.40.90.00.14 | Fotovoltaik (solar) modül ve paneller | 25 |
Gözetim uygulaması
MADDE 2 – (1) Bu Tebliğin 1 inci maddesinde belirtilen eşya ancak Ticaret Bakanlığınca (İthalat Genel Müdürlüğü) düzenlenecek Gözetim Belgesi ile ithal edilir. Gözetim Belgesi gümrük beyannamesinin tescilinde ilgili gümrük idaresince aranır.