30 Bin Üyemize Katılın
E-Bülten yayınlarımız için abone olun.


Enerji Bakanı Dönmez: “Rasyonel Karşılığı Olmayan Bir Durumla Karşı Karşıyayız”

ANKARA (Enerji Portalı) –  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Belli ki burada bir operasyon var. Rasyonel karşılığı olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Bu tip rasyonel karşılığı olmayan durumlarda eninde sonunda bu işe kalkışanlar yara alır.” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve yönetim kurulu üyelerinin kendisini ziyaretinde konuşan Dönmez, dövizdeki dalgalanmanın ekonomik ve matematiksel bir karşılığı bulunmadığına dikkati çekerek, “Belli ki burada bir operasyon var. Rasyonel karşılığı olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Bu tip rasyonel karşılığı olmayan durumlarda eninde sonunda bu işe kalkışanlar yara alır.” ifadelerini kullandı.

ATO Başkanı Baran da Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, söz konusu sıkıntılı süreci en çok hisseden kesimlerden biri reel sektör olduğunu kaydetti.

Her zamankinden daha fazla çalışarak, üreterek, daha fazla birlik beraberlik içinde olarak, daha fazla ihracat yaparak ve istihdam sağlayarak bu sıkıntıların üstesinden geleceklerine işaret eden Baran, “ATO olarak bu zor günlerde devletimizin yanındayız. Bilin ki Ankara Ticaret Odası olarak her zaman göreve hazırız” dedi.

Baran, Bakan Dönmez’e madencilik sektörünün ve meslek komitelerinin temsil ettiği diğer sektörlere ilişkin sorun ve çözüm önerilerinin yer aldığı iki ayrı dosya sundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ziyareti sırasında ATO Başkanı Baran’a ATO Meclis Başkan Yardımcısı Alaattin Doğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Edip Balcı ve Nuh Acar, Meclis Üyeleri Cemal Erdoğan, Ferruh Temel Zülfikar, Hakan Tokaç, Mehmet Aypek, Mehmet Naci İlci, Murat Agçabağ ve Selahattin Karaoğlan eşlik etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.