BURSA (Enerji Portalı) – Osmangazi Belediyesi, kurban satış ve kesim kompleksinin çatısına güneş panelleri yerleştirerek yıllık ortalama 1 milyon 650 bin kW/h elektrik enerjisi üretecek.
Osmangazi Belediyesi, Veysel Karani Mahallesi’nde inşa ettiği modern kurban satış ve kesim kompleksinin çatısına güneş panelleri yerleştirecek. Sistem sayesinde yıllık ortalama 1 milyon 650 bin kW/h elektrik enerjisi üretilecek. Elde edilen enerji ile Osmangazi Belediyesi’ne ait tesislerin elektrik ihtiyacı karşılanacak.
Hijyenik Kurban Kesim ve Satış Kompleksi, Kurban Bayramı’nda oluşan çevre kirliliği ve kötü görüntünün önüne geçecek olmasının yanı sıra güneş enerjisinden elektrik üretecek olması ile de adından söz ettirecek.
Osmangazi Belediyesi, yenilenebilir enerji üretebilmek adına tesisin çatılarına güneş panelleri yerleştirecek. Proje, TEDAŞ ve UEDAŞ gibi kurumlar tarafından uygulanabilir bulunup onaylandı.
Güneş panelleri ilk etapta çatıların güney bölümlerine yerleştirilecek. Sistem sayesinde yıllık ortalama 1 milyon 650 bin kW/h elektrik enerjisi üretilecek. Yıllık 1 milyon 155 bin TL değerinde kazanç sağlayacak sistem ile üretilen enerji, Osmangazi Belediyesi’nin tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılamada kullanılacak. Projenin ikinci etabında çatıların kuzey kısımlarına da güneş panelleri yerleştirilerek üretimin iki katına çıkartılması hedefleniyor.
“20 dönümlük kapalı alan üzerine güneş panelleri yerleştireceğiz”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hijyenik Kurban Kesim ve Satış Kompleksi şantiyesini gezerek çalışmaları inceledi. Yetkililerden çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgiler alan Başkan Dündar, bu kompleksin yeni dönemde hayata geçirdikleri önemli projelerden bir tanesi olduğuna dikkat çekti.
Tesisi, Kurban Bayramı’na yetiştirmek adına inşaat çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüklerini ifade eden Başkan Dündar şu açıklamalarda bulundu:
“Tesiste büyükbaş hayvanların yer alacağı bölümün çatı kaplaması tamamlandı. Küçükbaş hayvanların yer alacağı bölümün çatı kaplaması için çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın hem kurbanlık hayvan alabileceği hem de kurban ibadetlerini hijyenik şartlarda yerine getirebileceği güzel bir tesis olacak. 60 dönüm arazi üzerinde kurduğumuz bu tesis, 20 dönüm kapalı alana sahip. Bu 20 dönümlük kapalı alan üzerine güneş panelleri yerleştireceğiz.
Bu sistem sayesinde yıllık ortalama 1 milyon 650 bin kW/h elektrik enerjisi üreteceğiz. Elle ettiğimiz elektrik sayesinde, hem bu tesisimizin hem de belediyemize ait diğer tesislerimizin elektrik ihtiyacını karşılayacağız. Bu özel proje sayesinde yenilenebilir enerji üreterek doğamızı da korumuş olacağız. İlçemiz ve kentimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.”