İSTANBUL (Enerji Portalı) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ile görüştü.
Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı’na katılmak üzere Berlin’de bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı Bakan Altmair ile görüştü.
Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı, Bakan Varank ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in katılımıyla Berlin’de gerçekleştirildi. Konferansa Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mustafa Erdoğan ve çok sayıda akademisyen ve sektör temsilcisi katıldı.
Varank, “Altmaier ile hemfikir olduğumuz bir konu var. Türk-Alman Yapay Zeka Konferansı’nın ikincisini 2020’de Ankara’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.
Yapay Zeka Enstitüsü kurulması planlanıyor…
Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı için Berlin’de bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bilgisayarların insan gibi düşünmelerine dönük teknolojiler için kullanılan “yapay zeka” ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, TÜBİTAK bünyesinde Yapay Zeka Enstitüsü kurmayı planladıklarını açıkladı.
Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda Türkiye’nin Yapay Zeka Stratejisi’nin tamamlanmak üzere olduğuna dikkati çekerek, “Konuyla ilgili tüm paydaşların katkılarıyla oluşturulan stratejiyi kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağız. Sanayiden sağlığa, tarımdan enerjiye kadar birçok alanda eylem planları oluşturacağız.” dedi.
Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda Türkiye’nin Yapay Zeka Stratejisi’nin tamamlanmak üzere olduğuna dikkati çekerek, “Konuyla ilgili tüm paydaşların katkılarıyla oluşturulan stratejiyi kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağız. Sanayiden sağlığa, tarımdan enerjiye kadar birçok alanda eylem planları oluşturacağız.” dedi.
“2030 yılına geldiğimizde küresel ekonomiye yaklaşık 16 trilyon dolarlık ilave katkı yapabilecek bir teknoloji.”
Varank, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yapay zeka ve dijital dönüşüm alanında yaşanan gelişmelerin politika yapıcılarını daha aktif, yenilikçi, iş birliğine açık ve çözüm odaklı olmaya ittiğini kaydederek, “2030 yılına geldiğimizde küresel ekonomiye yaklaşık 16 trilyon dolarlık ilave katkı yapabilecek bir teknolojiden bahsediyoruz. Bu durum aynı zamanda yeni büyüme modelleri, yeni meslekler, verimlilik artışları ve zorlu rekabet koşullarını da beraberinde getirecek. Ticaret savaşları küresel gündemi meşgul ederken ekonomik teorilerin bile baştan yazılmasını gerektirebilecek bir devrimin eşiğindeyiz.” dedi.
Siemens Teknopark’ı ve Aquila Havacılığı ziyaret edildi…
Varank, ilk olarak Siemens Teknopark’ı ziyaret etti. Tesisteki çalışmalara ilişkin bilgi alan Varank, ziyaretinin ikinci durağı olarak Türk yatırımcılara ait Aquila Havacılık’ın eğitim uçağı fabrikasında incelemelerde bulundu. Varank, şirket ve ürün geliştirme projelerine yönelik yapılan sunumun ardından, üretim merkezini gezdi.
Varank, uçuşun ardından, Türk girişimci Celal Gökçen’in satın aldığı Aquila uçak fabrikasında iki kişilik eğitim uçakları üretildiğini ve bu yıl uçakların Almanya’da tasarım ödülü aldığını söyledi.
Son Dakika Enerji Haberleri için enerjiportali.com/son-dakika-enerji-haberleri Bağlantısını Ziyaret Edebilirsiniz.