ANKARA (Enerji Portalı) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, 7 farklı enerji projesi için acele kamulaştırmalar yapılacak.
Bugün 31537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları‘na göre yedi farklı enerji projesine acele kamulaştırma yapılacak.
Bu projeler:
>> Gümürdülü DM-Tumlu Enerji Nakil Hattı
>> Topaklı Yeni KÖK-İkizce KÖK Enerji Nakil Hattı
>> Defne DM-Yayladağı DM Enerji Nakil Hattı
>> Eflani DM-Yeni Günlüce KÖK-Ovakutluören Enerji Nakil Hattı
>> Taşlıca TM Doğu Enerji İletim Hattı Projesi
>> Taşanlar KÖK-Ovacık DM Enerji Nakil Hattı
>> Karadibek KÖK-Belören Çıkışı Enerji Nakil Hattı
Adana İli Sınırları İçerisinde Tesis Edilecek Olan “Gümürdülü DM-Tumlu Enerji Nakil Hattı”nın Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4246) için tıklayınız.
Ankara İli Sınırları İçerisinde Tesis Edilecek Olan “Topaklı Yeni KÖK-İkizce KÖK Enerji Nakil Hattı”nın Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4248) için tıklayınız.
Hatay İli Sınırları İçerisinde Tesis Edilecek Olan “Defne DM-Yayladağı DM Enerji Nakil Hattı”nın Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4249) için tıklayınız.
Karabük İli Sınırları İçerisinde Tesis Edilecek Olan “Eflani DM-Yeni Günlüce KÖK-Ovakutluören Enerji Nakil Hattı”nın Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4250) için tıklayınız.
154 kV (Gaziray-Gaziantep 4) Brş.N.-Taşlıca TM Doğu Enerji İletim Hattı Projesi ile 154 kV (Gaziray-Gaziantep 4) Brş.N.-Taşlıca TM Batı Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4251) için tıklayınız.
Çankırı ve Karabük İlleri Sınırları İçerisinde Tesis Edilecek Olan “Taşanlar KÖK-Ovacık DM Enerji Nakil Hattı”nın Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4252) için tıklayınız.
Gaziantep İli Sınırları İçerisinde Tesis Edilecek Olan “Karadibek KÖK-Belören Çıkışı Enerji Nakil Hattı”nın Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4257) için tıklayınız.